Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Seguiment dels canvis de mobilitat a Santa Clara i la plaça d’Anselm Clavé

L’Ajuntament ha acordat amb veïnat i establiments fer un seguiment dels canvis de mobilitat efectuats en les darreres setmanes als carrers de Santa Clara i de l’entorn de la plaça de Josep Anselm Clavé. Al setembre, es tornaran a reunir les parts.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha reunit fa uns dies amb una representació de les associacions de veïns de l’Espirall i de la Barceloneta i dels establiments dels carrers de Santa Clara i els carrers de l’entorn de la plaça de Josep Anselm Clavé, on recentment s’han aplicat canvis de mobilitat. En aquesta reunió els responsables municipals han explicat els criteris pels quals s’han implantat aquests canvis de mobilitat. En primer lloc es pretén afavorir la seguretat dels vianants en carrers que són força transitats tant perquè donen accés a centres escolars com és el cas del carrer de Puigmoltó, l’accés a l’estació de RENFE o el del carrer del Cid, on el proper mes de setembre s’ampliaran voreres. També s’ha volgut solucionar un dèficit històric: la mobilitat dels vianants per la zona del carrer de Santa Clara on la vorera era més estreta i que actualment s’està ampliant, i facilitar la parada del transport públic. En base al Pla de Mobilitat que està en un procés de redacció molt avançat que aconsellaven la conversió del carrer de Santa Clara en via de sentit únic, es va demanar a la taula tècnica de mobilitat, integrada per tècnics en mobilitat, via pública i seguretat ciutadana, que fes una proposta de remodelació del trànsit en aquesta zona, la que s’ha acabat materialitzant. Els responsables municipals van fer una valoració positiva dels canvis de mobilitat, si bé es van mostrar oberts a introduir-hi modificacions. <br />Més endavant s’haurà de valorar com han afectat els canvis al comerç de la zona i als dos centres escolars que hi ha. En aquest sentit s’ha acordat fer una nova reunió de seguiment un cop hagi començat el curs escolar i es pugui valorar el funcionament amb dades objectives. Pel que fa al plec de signatures contràries a aquests canvis que van lliurar els representants dels veïns i establiments, l’Ajuntament considera que responen més al malestar produït per la coincidència de diferents obres, públiques i privades, en poques setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: