Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’oposició a Sant Marçal – Cal Vies celebra el posicionament de l’Ajuntament de Castellví

Les entitats que s’oposen al polígon Sant Marçal – Cal Vies celebren que l’Ajuntament de Castellví de la Marca s’hagi posicionat en contra el projecte. També demanen esperar al Pla Territorial.

La Plataforma en contra del polígon logístic de Sant Marçal – Cal Vies i SOM Penedès continuen demanant la retirada del projecte de polígon logístic. En un ple extraordinari celebrat la setmana passada, l’ajuntament de Castellví de la Marca aprovava una moció oposant-se a aquest polígon. L’ens ha presentat al·legacions i ha sol·licitat al Departament de Territori que el municipi quedi fora d’aquest projecte.

Des de la Plataforma i SOM Penedès entenen que si un ajuntament, dels tres que l’impulsaven, no vol aquest polígon logístic, s’hauria de «retirar el projecte actual i, en tot cas, s’hauria de tramitar de nou tot el procediment administratiu».

Montse Ràfols forma part del grup de veïns que s’ha oposat al projecte des del principi.

Les entitats creuen que és necessari esperar a l’aprovació definitiva del Pla Territorial del Penedès per definir «quin model de Penedès volem i on s’han d’ubicar les zones d’activitats econòmiques o polígons industrials i logístics». En aquest sentit, des del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, Josep Bertran recorda que Sant Marçal – Cal Vies estaria dedicat a la logística.

La Plataforma i SOM Penedès han estudiat l’impacte ambiental que tindria un projecte de les característiques de Sant Marçal – Cal Vies i que se suma a les conseqüències de ser el Penedès un territori de pas.

En relació als nous projectes de polígons que hi ha sobre la taula, des de la Plataforma i SOM Penedès opinen que primer cal optimitzar els espais industrials amb naus i parcel·les buides que tenim actualment.

Totes aquestes qüestions seran tractades aquest mateix dimecres en la sessió divulgativa per presentar l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial del Penedès, que tindrà lloc a partir de les 17.30h a l’Auditori del Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: