Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia reclama claredat al Govern de la Generalitat

Les decisions preses aquestes darreres setmanes pel Govern sobre l’Àmbit i el nombre de vegueries, han obert seriosos interrogants, segons la Plataforma per una Vegueria Pròpia. La Plataforma ha emès un comunicat en el qual declaren que seguiran de prop la concreció legal i positiva de l’anunci del govern de crear un Àmbit per a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès.

D’altra banda, rebutgen la disminució de competències que es desprèn del comunicat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Reclamen l’Àmbit que es va acordar al Parlament de Catalunya a juny de 2006 i desembre de 2007 amb tot allò que estableix el Pla Territorial de Catalunya per als set àmbits actuals i sense supeditació als plans anteriors o posteriors al Pla Territorial que s’elabori. Des de la Plataforma volen un Àmbit que porti en si mateix la possibilitat certa d’una Vegueria, la vuitena. <br />Es reiteren, d’altra banda, en la necessitat de mantenir una actitud crítica, lliure i independent dels partits, perquè entenen que el Penedès és de tots i no una reivindicació partidista.

En aquest sentit, els membres de la Plataforma es van reunir dimarts amb les representants d’ERC Marina Llançana i Alba Castellví.

La Plataforma demana a ERC que el conseller de Governació Jordi Ausàs aclareixi públicament les seves declaracions sobre el projecte final, de set vegueries, que deixa de banda la Vegueria Penedès. També demanen que el president del partit Joan Puigcercós deixi clara la postura d’ERC respecte el tema. I reclamen una reunió amb la Conselleria de Governació per conèixer els detalls de la migració de diputacions a consells de vegueria.<br />Finalment, des de la Plataforma consideren que cal seguir treballant a nivell de ciutadania i destaquen la importància de la participació ciutadana.

Simón comentava també que el futur del Penedès serà més assequible i engrescador si els ciutadans hi prenen part activa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: