Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Gravel Penedès tanca inscripcions aquest dimecres

Les inscripcions es poden formalitzar al web gravelpenedes.cat

Vilafranca del Penedès tornarà a viure una nova edició de la Gravel Penedès Vilafranca els propers 24, 25 i 26 de maig. Ja és la segona edició d’un esdeveniment de gravel i bikepacking que proposa experiències per descobrir el Penedès, amb diferents recorreguts, dificultats i distàncies perquè tothom trobi el repte adequat als seus interessos i possibilitats.

La regidora d’Esports, Gemma Romeu, ha presentat la segona edició de l’esdeveniment explicant que junt amb la Kon’iun.go i Cursa d’orientació Lluis Barrera “tindrem un autèntic festival d’activitat esportiva a l’aire lliure”. La regidora ha apuntat que la Gravel Penedès Vilafranca es pot fer individualment o en família, amb més o més distància i exigència. “No és una activitat d’un dia. Ofereix la possibilitat de passar un cap de setmana complet gaudint del Penedès en gravel, durant 3 dies, des de divendres fins a diumenge. Una oportunitat per donar a conèixer el Penedès i que sigui punt neuràlgic del cicloturisme. Tenim el paisatge, les carreteres i uns circuits planers per assolir-ho”, ha afirmat Romeu.

Les activitats estan programades perquè s’hi pugui participar els 3 dies, només dos dies o un de sol, perquè tothom hi trobi lloc a la seva agenda: divendres 24 de maig hi haurà 3 recorreguts/activitats, dissabte 25 de maig, 3 recorreguts/activitats, i diumenge 26 de maig 4 recorreguts, amb 7 distàncies diferents.

La regidora d’Esports ha comentat que la participació s’ha incrementat en un 30% respecte de l’any anterior. Amb el ritme actual d’inscripcions, la previsió és esgotar totes les places disponibles i situar-se en una participació per sobre de les 650 persones. Les inscripcions es tancaran aquest dimecres 15 de maig, si bé les familiars es podran formalitzar fins el divendres anterior a la cursa o fins a esgotar les places disponibles.

Tenint en compte què no és un esdeveniment competitiu, aquest volum de participació és molt elevat. Els participants s’inscriuen per gaudir d’una experiència i conèixer l’entorn de Vilafranca i del Penedès en bicicleta gravel. No és un model d’esdeveniment habitual i com a dada anecdòtica això ha portat que un dels majors creadors de contingut a Internet i xarxes socials sobre ciclisme no competitiu dels EEUU, “The path less pedaled”, visiti l’esdeveniment per conèixer-lo i publicar-ne contingut: https://www.pathlesspedaled.com.

El perfil dels participants és també una característica diferencial respecte d’altres esdeveniments esportius que s’organitzen: més del 55% dels participants són persones majors de 45 anys i la resta es distribueix de forma equitativa en la resta de franges d’edat. Predomina el perfil familiar i els grups d’amics.

El percentatge de participació femenina està bastant per sobre de l’habitual en esdeveniments esportius populars i amb les inscripcions actuals està situat al 33%, tenint en compte que en alguns recorreguts la participació d’homes i dones és paritària.

La procedència dels participants també és molt diversa i abraça tota Catalunya. El 86% de la participació ve de fora del Penedès.

També cal ressenyar que una bona part d’aquesta participació passarà el cap de setmana a Vilafranca fent les activitats programades els tres o dos dies.

Gravel Penedès Vilafranca tindrà 9 recorreguts diferents, des dels 6 als 400 km, perquè tothom trobi el que millor s’adapta als seus interessos i possibilitats.

Els recorreguts estan dissenyats perquè les bicicletes de gravel siguin les més eficients, però es podrà participar en totes les activitats i recorreguts amb qualsevol tipus de bicicleta que pugui transitar amb seguretat per camins no pavimentats.

Els recorreguts no estaran marcats i caldrà disposar d’un aparell de navegació per satèl·lit propi per poder seguir l’itinerari establert (GPS, mòbil amb app de navegació, etc.). Els recorreguts estaran sempre disponibles i per tant qualsevol persona podrà realitzar-los pel seu compte en qualsevol moment. Això permet crear un flux de visitants ciclistes durant tot l’any que venen a Vilafranca per fer els diferents recorreguts que tenen disponibles. Després de l’edició d’enguany de la Gravel Penedès Vilafranca, la plataforma disposarà d’una recopilació de 24 recorreguts circulars diferents, per a tots els nivells, al Penedès, amb sortida i arribada a Vilafranca.

En el conjunt d’activitats del cap de setmana a Vilafranca (Gravel, Kon’iun.go i Cursa d’orientació Lluís Barrera) s’espera una participació d’unes 1.000 persones.

La regidora Gemma Romeu ha explicat que l’Alberg Municipal està a disposició per acollir participants a la Gravel i també s’ha previst un espai per a autocaravanes i un altre pel plantar tendes de campanya per poder pernoctar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: