Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls ultimen els assaigs per FM, a la plaça Constitució

Els membres dels diferents balls ultimen els assajos, amb les noves incorporacions, per tenir-ho tot a punt per a la Festa Major.

Setmanes abans de la Festa Major, la plaça de la Constitució és un dels punts que es converteixen en escenari dels assaigs que alguns balls aprofiten per preparar-se per sortir en cercaviles i processons. <br />És el cas de les integrants de les cotonines, del ball pla o dels capgrossos que hi coincidien dimarts a la nit. L’espai és força gran, i els permet a tots ells compartir-lo, uns al costat dels altres. <br />Posen al dia els passos i les coreografies en aquests moments del dia, quan allunyats de la feina i de l’activitat poden aplegar-se tots i cadascun dels balladors. Els mesos d’estiu són els més idonis. En el cas dels integrants del ball pla, expliquen que normalment és a principis de juliol quan comencen a trobar-se tots plegats i fan dos assajos per setmana fins que arribi la Festa <br />Major. Jordi Guallar, que porta quatre anys al ball pla, dóna per fet que el 29 d’aquest mes ja tindran enllestit els passos i amb els nous balladors a punt per recórrer els carrers de la Vila. Però a més d’assaig, també serveix d’aparador perquè convilatans puguin observar com es preparen els balls. Algunes famílies s’hi atansen, i els més menuts aprofiten l’avinentesa per fotografiar-s’hi o directament per provar les peces. Una mica de públic, perquè els balladors ja comencin per acostumar-se a les riuades de gent durant els tres dies en què ballaran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: