Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd demana unitat d’acció als partits polítics que defensen la Vegueria Penedès

El col·lectiu ecologista creu que la defensa de la Vegueria Penedès no es pot polititzar i ha emès un comunicat en el qual valora les darreres accions dels partits polítics respecte a aquest tema. Consideren que darrerament la lluita per la Vegueria Penedès està entrant en discussions i tensions partidistes que poc ajuden a la consecució de l’objectiu.

Des del Col·lectiu Bosc Verd volen manifestar que s’ha de fer una tasca comuna on no hi pot faltar ningú. Ni d’ERC, ni de CIU, ni de la CUP, ni del PP, ni d’ICV si ens referim als partits polítics … ni dels empresaris, ni dels ecologistes, ni de les entitats culturals, si ens referim al moviment social i econòmic de les nostres comarques. Segons el col·lectiu ecologista, la lluita per la Vegueria Penedès no es pot polititzar a favor de cap partit. És un patrimoni de moltes persones i entitats, que amb tranversalitat, formen part d’aquest projecte. Com a entitat sòcia de la Vegueria Pròpia, Bosc Verd demana als partits polítics que per respecte a les persones i associacions que formen part de la plataforma s’abstinguin de fer més declaracions en àmbits públics que acusen la plataforma de ser un lobbie de pressió de determinats partits polítics, o d’estar al servei d’alguns interessos de partit. Des del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, volen posar sobre la taula la difícil situació en que es troba l’assoliment de la Vegueria Penedès, malgrat el suport de 62 ajuntaments, que representen el 90% dels ciutadans, de 4 Consells Comarcals, de 111 entitats socials, de 4.500 empreses i de milers de ciutadans/es d’aquestes comarques.

Amb aquest suport tant ampli, que configura sens dubte, una majoria social a favor de la Vegueria Penedès (VP), lamenten que des del govern de Catalunya no s’hagi tingut en compte la Resolució de juny de 2006, de la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya (amb les abstencions del PSC i d’ICV) sobre la creació de l’àmbit funcional de planificació territorial corresponent a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: