Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellers brasilers a Vilafranca

Tres castellers brasilers passen prop d’un mes a Vilafranca per conèixer les tècniques castelleres i exportar-les al seu país. Els brasilers van participar a l’assaig del divendres al local social dels verds Cal Figarot i també van acompanyar la colla durant les seves actuacions del cap de setmana a Sant Pere de Ribes i a Vic.

<br />Els brasilers volen engegar una colla castellera a Sao Paulo i, de fet, ja han començat a treballar-hi a través d’una ONG que treballa per a la integració i la universitat de la ciutat. El projecte de crear una colla de castells al Brasil té com a principal impulsor l’Associaçao Cultural Catalonia de Sao Paulo. El seu president Màrius Vendrell i el seu secretari general, Joel Inglada van visitar Vilafranca i Cal Figarot el passat 23 d’abril per organitzar aquesta estada dels tres brasilers. La ONG AEB va conèixer a través de l’associació el món dels castells i els va interessar com a eina d’integració, tal com explicava el Sergio Lima.<br />Lima destacava sobretot els valors socials que es desprenen de l’activitat castellera, que vincula gent de totes les edats i de totes les condicions.<br /><br />Les tres persones que integren la comitiva han volgut conèixer en primera persona com es fan els castells per després exportar la idea a les faveles dels entorns de São Paulo. Durant la seva estada a Vilafranca, que acabarà el proper 21 de juliol, estan participant als assajos que es fan dilluns, dimecres i divendres al Figarot i acompanyen la colla a les actuacions. <br /><br />Aquesta setmana acompanyaran els verds a Altafulla i Torredembarra i el dia 20 de juliol a Mataró. <br />La col·laboració entre els Castellers de Vilafranca i els brasilers no acaba aquí. La colla brasilera vol fer una actuació de presentació l’11 de setembre i, tot i que de moment ja han comptat amb l’assessorament dels castellers, no es descarta alguna altra visita al Brasil per part dels verds per ajudar in situ la nova colla. D’altra banda, la intenció és que els verds puguin viatjar a Brasil al setembre del 2009, per repetir en aquest país l’experiència xilena.<br />&nbsp;

A banda de l’activitat estrictament castellera, els brasilers han estat rebuts a l’Ajuntament de Vilafranca per part de l’alcalde Marcel Esteve. Després de la rebuda, que tenia lloc ahir al matí, el vicepresident dels Castellers de Vilafranca Xavier Escribà comentava que l’experiència resulta molt interessant tant per als vilafranquins com per als brasilers i tant per la vessant esportiva com per la vessant social.

La delegació també està fent un programa de turisme cultural que els ha dissenyat la junta dels castellers perquè coneguin Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: