Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bus urbà de Vilafranca serà gratuït per als escolars i la tercera edat

La mesura s’implementarà a partir del setembre o l’octubre segons ha avançat el regidor de Mobilitat, Josep Colomé, al magazín La Plaça de Ràdio Vilafranca.

<br />Els pressupostos municipals del 2008 ja contemplen dues partides destinades a la gratuïtat de 40 mil euros i 6 mil euros respectivament, fruit d’un acord amb el PP. L’objectiu de la gratuïtat per als escolars i la gent gran de Vilafranca és que el bus es converteixi en una alternativa al transport privat, sobretot a les hores punta. Josep Colomé

Per tal que el bus s’acabi convertint en una alternativa viable al vehicle privat també caldrà, al mateix temps, redissenyar les rutes de les 3 línies del bus urbà per tal que per anar de l’estació a l’Hospital es trigui menys dels 25 minuts actuals. De fet, el temps és un dels motius bàsics que fan desistir a potencials usuaris del bus.

<br />Una de les mesures que ajudaria a rebaixar el temps que tarda el bus a completar el circuit, i que està en estudi, és que quan s’acosti a un semàfor, aquest es posi en verd.<br />Tot aquest debat al voltant del bus també es produeix en el marc de l’elaboració del Pla de Mobilitat de Vilafranca, que vol fer una aposta clara pel bus urbà.

Una primera mesura és la gratuïtat per als escolars i la gent gran de la Vila que entrarà en vigor la propera tardor. La partida pressupostària hi és, ara falta acabar de solventar aspectes tècnics segons Colomé.

&nbsp;

El regidor de Mobilitat reconeix que la gran inversió realitzada en el bus urbà contrasta amb la baixa utilització del servei. En els darrers onze mesos, poc més de 83.000 persones han agafat una de les 3 línies. La ocupació va en augment, però creix molt poc.

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: