Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dolors Sans ha creat dues bèsties de foc pel barri de Trinitat Vella de Barcelona

L’artista penedesenca ha dissenyat un drac i uns follets del bosc, amb estructura de gegantó, que es van estrenar dissabte passat a la festa major de Trinitat Vella.

<br />Una peça és un drac de cercavila, d’estil clàssic, amb un sol cap i per a un portador. Disposa de dues ales mig plegades i retallades i té tot el cos decorat amb flames de foc. L’altre peça és un follet del bosc, amb una estructura de gegant i el cos pràcticament tot esculpit, tot ell és una barreja d’elements de follet i elements naturals, amb braços com a branques i el cos amb formes vegetals i d’arrels. És un element de foc i tira coets per la boca. A un dels braços porta un dimoniet que és la seva consciència i el fa estar alerta dels atacs contra l’equilibri de la natura. feudal. Tots dos són elements protectors de la natura i el drac a més, defensa l’aigua en referència a l’antic Rec Comtal que passa pel barri.

<br />Aquesta ha estat la primera vegada que una colla de diables estrena dues peces alhora i també, el primer cop que Dolors Sans fa una estrena doble. <br />Els diables Trinifoc, promotors de les peces, celebren prop de 25 anys d’existència de la colla i els feia il·lusió disposar de bèsties de foc pròpies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: