Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les joies d’Arsenal s’enduen un gran reconeixement a la Fira Internacional de Bijuteria de Maó celebrada a principis de mes.

Per 14è any consecutiu l’Escola Municipal d’Art ha estat seleccionada a EuroBijoux, una Fira Internacional de referència per a bijuteria i accessoris de moda.

Enguany, aquesta Fira organitzada per l’Associación Española de Fabricantes de Bisutería ha celebrat a Maó la seva 59a. Edició.<br />Com en anteriors ocasions, la fira reserva un espai per a la creativitat i convida a joves dissenyadors a mostrar els seus treballs. Només 36 participants van ser seleccionats i, per tant, van optar a premi. Entre ells, hi havia els alumnes de segon curs de Joieria Artística de l’Escola Municipal d’Art Arsenal. Aquest curs, els alumnes han treballat especialment la combinació entre metalls i teixits i les seves peces han estat creades a partir de l’experimentació que ha generat aquesta premissa. La cap del taller de joieria Anna Rafecas destacava que l’objectiu primordial de les classes és fomentar la creativitat dels alumnes.

Rafecas destacava que ha estat l’any de l’Arsenal dins d’Eurobijoux perquè les peces dels seus alumnes han obtingut un important reconeixement. Començant per una peça de Gisela Cabestany que va rebre una menció especial del jurat per la seva versatilitat.

El Jurat  va concedir el Tercer Premi a la peça presentada per Jordi Bou. Es tracta d’un collaret  que simula una xarxa de pescar i que ha estat guardonat per la seva originalitat, rigor tècnic i complicitat entre materials.

Entre els dissenyadors escollits per presentar les seves propostes en aquesta desfilada, hi havia també el Jordi Ortín, un altre dels alumnes de l’Arsenal. Ortín va presentar un collaret format per una mena de rastes blaves de pasta vítria i tires de llana, clarament inspirat en el moviment de l’aigua. L’alumne comentava que li va fer molta il·lusió veure la seva peça lluïda per una model a la passarel·la.<br /> <br />Els guardons van ser lliurats el passat divendres 9 de maig, moments abans de l’inici de la V Pasarel·la Eurobijoux en què hi estaven seleccionats 45 fabricants de bijuteria i 36 dissenyadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: