Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Al juny comença un nou projecte d’Escola Taller a Vilafranca per rehabilitar una de les naus de Cal Berger

L’Ajuntament de Vilafranca i el Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat, ja han posat data d’inici al nou projecte d’Escola Taller a Vilafranca que s’encarregarà de rehabilitar una de les naus modernistes de Cal Berger.

A partir del proper 16 de juny, s’iniciarà aquest nou projecte de formació i treball que està finançat pel Fons Social Europeu, per la Generalitat i pel mateix Ajuntament, amb un pressupost inicial que supera el milió 200 mil euros. <br />El projecte de treball té com a finalitat la rehabilitació i adequació d’una de les naus del complex dels antics magatzems de vins J.B. Berger per destinar-lo a un nou equipament municipal per a joves.<br />El conjunt de naus modernistes construïdes l’any 1920, conegut com a Cal Berger, està recollit i protegit pel Pla Especial del Patrimoni Històric de Vilafranca i serà, un cop realitzada la rehabilitació i l’adequació el nou Centre de Recursos i Serveis a la Joventut. És a dir, vol ser l’equipament municipal de referència per a la ciutadania jove de la Vila, a partir del qual es doni suport a les iniciatives juvenils.<br />Des del punt de vista formatiu, el projecte “Edifici Cal Berger” contempla el desenvolupament de quatre mòduls amb vuit alumnes/treballadors en cadascun, tots ells menors de 25 anys, que es formaran al llarg de dos anys en les especialitats de construcció, fusteria, pintura i lampisteria.

Aquest projecte, que serà el 20è projecte de formació i treball i la 12a escola taller que es desenvolupa a Vilafranca promoguts per l’Ajuntament de Vilafranca, preveu quatre fases semestrals. En la primera els alumnes perceben una beca i en les tres fases següents són contractats mitjançant contractes de formació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: