Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de parelles fan de voluntaris per la llengua, a l’Alt Penedès

Dues centes persones de diferents poblacions de la nostra comarca, unes que parlen català i d’altres que no però que en tenen un coneixement mínim, es troben d’una forma voluntària una hora cada setmana per parlar de temes variats que trien elles mateixes, amb una sola condició: que la conversa sigui en català.

Són els voluntaris per la llengua que, coordinats per el Consorci per a la Normalització Lingüística, arriben al centenar de parelles. A Vilafranca és on hi ha el grup més actiu amb 78 parelles, algunes al voltant d’entitats que s’han adherit al programa com per exemple l’AMPA del col·legi de Sant Ramon, l’Associació de Veïns de la Girada i el Centre de Formació Empresarial Aula.<br />També hi ha 4 parelles que es troben a Sant Sadurní, 8 a Gelida, 1 a  Sant Quintí de Mediona i 1 al Pla.<br />El programa “Voluntariat per la llengua” organitza diferents activitats complementàries perquè les persones que hi participen trobin nous al·licients per fer-ho, a part de les trobades mateixes.<br />A Vilafranca, dues de les principals activitats giren al voltant del teatre: una va ser l’assistència a la representació de l’obra Lúcid, a Cal Bolet, el gener passat, i l’altra és un taller de teatre.

Des del mes de gener passat, un grup de persones que formen parelles lingüístiques estan assajant una obra teatral, El Xup-xup dels amants. <br />La directora de l’obra, Marina Mestres, ha parlat al magazín La Plaça dels entrebancs que suposa la llengua per als nouvinguts, tot i que s’han escollit fragments de textos contemporanis.

L’obra s’estrena a Cal Bolet, divendres vinent. Això de banda, aquesta setmana començarà un taller de lectura de textos literaris.

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: