Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Palma XII exposa l’obra de quatre joves artistes en una mostra que porta per títol "4 x12 y el gato"

Dissabte al migdia es va inaugurar a la Galeria Palma XII una exposició anomenada “4 × 12 y el gato”, de quatre artistes que hi presenten quatre universos creatius molt diferents. Fins el 18 de maig estarà oberta al públic.

“4 × 12 y el gato” és una exposició col·lectiva que ha sorgit de la col·laboració entre Palma XII i la crítica d’art Amanda Cuesta que treballa a Barcelona en projectes vinculats amb la jove creació contemporània. Per la galeria vilafranquina, aquesta mostra és una de les propostes més fresques que reuneix el treball de quatre artistes residents a la capital catalana amb una recent però prometedora trajectòria artística. Efrén Álvarez, de 28 anys, és un d’aquests. Hi presenta quatre dibuixos il·lustratius sobre el que treballa: diagrames socials. Ha muntat, com ell mateix diu, un petit túnel del terror amb una sèrie de vinyetes gràfiques. Tot en un fons bastant seriós en la metodologia de les organitzacions socials i del poder polític, i després ja un to més humorístic, irrespectuós amb algunes personalitats. El quartet artístic el conformen Mariona Moncunill, Rubén Grilo i Ana García-Pineda. Aquesta última hi presenta, a través del dibuix, dues peces que actuen a mode de poètics recorreguts sobre la sentimentalitat no exempts tampoc d’humor i ironia. L’altra peça documenta dos tiquets de compra que l’artista va obligar a les caixeres a fer-l’hi un dibuix.

Fins el 18 de maig hi ha temps per veure l’exposició, que també inclou expressament per a l’ocasió una baralla de cartes, en què cadascun dels artistes s’ha encarregat de fer un dels pals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: