Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les sol·licituds de preinscripció als centres educatius de primària de Vilafranca s’ajusten a l’oferta

L’oferta inicial per al curs vinent a Vilafranca és de 450 places a P3, que s’estructuren en 18 grups, 12 en centres públic i 6 en centres concertats. Aquestes xifres no inclouen la nova línia que entrarà en funcionament a l’escola Montagut que molt probablement serà concertada i serà sustentada, per tant, amb fons públics.

Pel que fa a l’educació secundària, el curs 2008-2009 es presenta amb una oferta de 332 places per a 1r d’ESO de les quals només 12 pertanyen als centres concertats perquè aquests ja compten amb l’alumnat que prové de l’educació primària. La resta de places corresponen a 11 línies que s’oferten als instituts públics de la vila.<br />Des d’aquesta setmana les famílies poden consultar als centres escolars la llista i comprovar si la seva sol·licitud ha estat correctament puntuada. Es pot donar el cas que un centre tingui més sol·licituds que places disponibles, i llavors s’apliquen els criteris de prioritat d’admissió que atorguen una puntuació a cada sol·licitud.<br />Amb les dades de què es disposa en aquest moment, es pot dir que a educació primària els centres públics de Vilafranca han rebut 300 sol·licituds en conjunt, exactament les que preveia l’oferta, i els centres privats concertats n’han rebut 177 en conjunt, 27 més de les previstes a l’oferta. Però, si finalment la segona línia de l’escola Montagut és concertada, l’oferta de places s’incrementaria fins a 175, i les sol·licituds només sobrepassarien l’oferta en 2 places al conjunt dels centres concertats.

El conjunt de totes les sol·licituds rebudes és de 477. Cal tenir en compte, però, que els últims anys sempre hi ha hagut finalment menys matriculacions que preinscripcions.

Per a cada una de les línies previstes a l’oferta de places, els centres compten amb una reserva de 4 places per a alumnat amb necessitats educatives específiques. Si alguns centres han rebut una quantitat d’inscripcions d’aquest tipus d’alumnes superior als altres, se’n farà una redistribució. Si es té en compte les 18 línies concertades per a P3, hi ha 72 places previstes per a alumnat necessitats educatives específiques a Vilafranca, i 76 si s’acaba concertant la segona línia a l’escola Montagut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: