Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup de Progrés Municipal-PSC de Puigdàlber critica les maneres d’actuar dels Independents per Puigdàlber (IUP)

A través d’un comunicat que han fet arribar a la nostra redacció, el grup de Progrés Municipal vol aclarir algunes afirmacions que en els darrers dies ha fet córrer pel poble el grup d’Independents.

Així expliquen que en aquests moments, l’equip de govern està recopilant i estructurant tota la informació respecte a la situació econòmica del poble. Una tasca gens fàcil, també degut a l’ocultisme practicat per Carrera que com a ex-alcalde no es va voler dignar a fer el traspàs de poders. En aquests moments s’estan fent diferents informes, entre ells una auditoria. <br />Des de PM-PSC volen avançar els punts més importants. Segons l’estudi realitzat per encàrrec de la Diputació, el municipi de Puigdàlber es troba en un situació que requereix un “pla de sanejament” amb totes les conseqüències que això comporta. En els últims anys l’anterior equip de govern va acumular un dèficit de 230.000 € amb un romanent de tresoreria negatiu de 85.000 € en el 2007; tenint en compte que el pressupost ordinari anual és d’uns 350.000 €. <br />L’explicació d’aquest dèficit és degut a que s’han finançat inversions per fer obres com el Centre Cívic i la Llar d’Infants amb diners del pressupost ordinari, cosa que un petit municipi sense polígons industrials ni territori no es pot permetre. A més a més, remarca PM-PSC, el poble s’ha de fer càrrec d’un deute “històric” de quasi bé 500.000 euros, fruit d’una expropiació de terrenys innecessària i desprès mal gestionada per Carrera.

Hi ha un sentència ferma i tant el propietari com els tribunals obliguen a pagar aquest deute de forma immediata. El que no existeixen, volen aclarir des de Progrés Municipal, en contra del que ha afirmat Carrera, són “convenis urbanístics” amb aquest propietari per “condonar” el deute.<br />El resultat de tot plegat és que hem de fer front a un càrrega financera d’uns 700.000 euros en total, que bàsicament s’hauran de finançar a través de crèdits. <br />El comunicat finalitza dient que com a grup que forma part de l’actual govern del poble, volen manifestar el seu desconcert pel fet que el causant de la situació delicada en la que ha situat el municipi no rendeixi comptes davant els seus votants i el poble en general i no demani perdó públicament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: