Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entorn al 60% dels mestres dels centres públics vilafranquins fan vaga el dia 14 de febrer

Entorn al 60% dels mestres dels centres públics de la vila seguiran la vaga convocada pel dijous 14 de febrer. Els professors rebutgen que la futura llei d’Educació pugui privatitzar la gestió dels centres o que s’estimuli el model de la concertada. Està convocat tot l’ensenyament públic no universitari.

A Vilafranca, segons les dades de què disposem, el seguiment estarà entorn al 60%, tot i que encara pot variar el nombre de mestres que s’hi adhereixen. Als centres públics d’educació infantil i primària el seguiment està entre el 50 i el 70%, la majoria per sobre del 60. Pel que fa als instituts, bona part de cadascun dels claustres segueixen també la vaga. I, en el cas del Milà i Fontanals, l’associació d’estudiants hi dóna suport. Els sindicats han actuat de manera unitària i han convocat assemblees per informar els professors. Els mestres consideren, en general, que és necessari canviar la llei. Però cal que, abans de fer-ho, es consulti amb els sectors implicats.La vaga és per exigir la retirada del document de bases de la futura llei de l’educació de Catalunya. El conseller d’Educació Ernest Maragall ha subratllat que és només un document de debat, que pot ser discutit, i que, per tant, no hi ha cap decisió presa sobre el seu contingut. Però, segons els sindicats, un dels dos principals motius de discòrdia és que el document obre la porta a noves vies de privatització en l’ensenyament públic.

Els sindicats també lamenten que Educació hagi tret de la llei compromisos com l’avanç en la gratuïtat de l’etapa obligatòria o arribar a la despesa del 6% del PIB.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: