Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Oficina Municipal de l’Habitatge ofereix assessorament per accedir a la renda bàsica d’emancipació

Des de primers d’any els joves entre 22 i 35 anys poden sol·licitar els ajuts que el “Ministerio de la Vivienda” atorga per el lloguer d’habitatges. Uns ajuts que son de 210€, i que es coneixen amb el nom de renda bàsica d’emancipació.

Els ajuts es poden tramitar a través de l’oficina municipal de l’Habitatge de Vilafranca, i aquest fet ha provocat que en els darrers dies hagin atès consultes i tràmits de força joves de la vila. Com explica a la nostra emissora la coordinadora de la borsa d’habitatge de lloguer de la Societat Municipal de l’Habitatge de Vilafranca, Pruvi Almirall, poden optar a aquests ajuts els joves que ja tinguin un contracte de lloguer en vigor, per tant als 210€ que ofereix l’administració; i també tots aquells que tinguin previst llogar un habitatge en breu. En aquest cas a més hi ha ajuts, per exemple per poder fer front a la fiança.

 

Almirall reconeixia que l’anunci d’aquests ajuts ha provocat una gran expectativa entre els joves, també a Vilafranca i comarca. Des de l’Oficina Municipal d’Habitatge ofereixen informació i assessorament sobre aquesta qüestió, i per facilitar l’atenció es pot demanar hora prèviament.

 

 

 

Entre els diversos requisits que els joves que volen accedir a aquests ajuts han d’acomplir hi ha els de tenir unes fonts d’ingressos regulars que puguin garantir el pagament de les despeses de lloguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: