Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajunatment de Mediona es queixa de la lentitud de l’ACA, i afirma que només feia una prospecció

L’alcalde de Mediona, Servand Casas, s’ha manifestat molest per les darreres declaracions de l’Associació per la Defensa de l’Aigua del Penedès i l’Anoia (ADAPA), al voltant d’actuacions al seu municipi. Concretament per la denuncia que ADAPA ha presentat a l’Agencia Catalana de l’Aigua, ACA, a causa d’una actuació de l’Ajuntament a la zona del torrent Ginoles.

Servand Casas ha manifestat a la nostra emissora que l’acció en concret es tractava d’una prospecció, motivada per la mancança d’aigua en dues urbanitzacions, de la qual el passat 11 de novembre havien demanat permís a l’ACA, i que esperaven resposta 15 dies després. A hores d’ara encara l’esperen.

 

Casas explica també que l’opció de portar l’aigua a les dues zones des d’altres pous, com argumenta ADAPA, resulta molt costosa econòmicament, i que el consum d’aigua de l’aqüífer seria el mateix fent-ho d’una manera o de l’altra.

També apuntava que hi ha un seguit d’actuacions contraries al seu municipi, i fins i tot perjudicials per a l’aqüífer, i de les quals ADAPA no en diu res. En aquest cas, considera Casas, perquè perjudicarien alguns interessos privats.

 

Casas no amaga que la voluntat del seu equip de govern seria tenir la titularitat dels pous que subministren aigua de boca al municipi, i que en cas que no es puguin recuperar l’opció passaria per fer nous pous. La gestió després es podria adjudicar a la mateixa empresa que ho fa actualment, de la qual afirma estar satisfet del servei que ofereix.

Casas lamenta també que la celeritat amb la que han actuat els membres d’ADAPA en aquesta i altres ocasions contra actuacions municipals o de veïns del municipi, no siguin sempre iguals depenent de qui en sigui el responsable. També ha criticat la lentitud de l’Agència Catalana de l’Aigua a l’hora de tramitar la seva sol·licitud, i que ha motivat en part aquesta nova topada amb els interessos de l’Associació per la Defensa de l’Aigua del Penedès i l’Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: