Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida s’abasteix des d’avui amb camions d’aigua per suplir el baix nivell del pou de Sant Miquel

Ja fa alguns mesos que des de l’Ajuntament de Gelida s’estaven prenent mesures de cara a mirar de pal·liar el baix nivell dels principals pous subministradors d’aigua del municipi, a causa de les poques pluges.

A l’estiu ja es va baixar uns metres la bomba del pou de Sant Miquel per arribar a més nivell d’aigua, i finalment avui s’ha optat ja per portar aigua amb camions cisterna, amb la intenció de donar un descans algunes hores a l’extracció d’aigua del pou, i frenar la seva sobre explotació.

 

L’aigua que arriba amb els camions ha Gelida es mescla en el dipòsit general amb la dels pous, per tal de minimitzar l’efecte sobre la duresa de l’aigua o el seu sabor que puguin notar els veïns. Es fa arribar doncs als usuaris a través de la xarxa de subministrament habitual.  

A banda, el regidor de serveis municipals Carles Arranz recordava que estant pendents de com avancen les obres de portada d’aigua del Ter Llobregat al municipi, que haurien de ser operatives de cara al mes de juliol. De moment però mantindran les 4-5 cisternes diàries de subministrament, fins acabar aquesta canalització, o que arribin pluges suficients.

 

Malgrat tot, Arranz remarcava que la intenció de l’ajuntament es reprendre el subministrament exclusivament dels pous en quan sigui possible, i deixar aquesta connexió a la xarxa Ter Llobregat com a mesura de seguretat o fins i tot només de cara al subministrament industrial.

 

Des de l’equip de govern estan treballant però també en la redacció d’una ordenança de l’aigua, que per normativa obligui a les noves construccions a aplicar mesures d’estalvi d’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: