Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El "Partido de los Pensionistas en Acción" es presenta a les properes eleccions

El vice president d’aquesta nova formació política ha estat avui als estudis de Ràdio Vilafranca, entre altres coses per presentar les línies directrius del partit; però també per comentar que la vilafranquina Vicenta Layunta formarà part de les llistes.

Agustí Soberano és el vice president del Partido de los Pensionistas en Acción, una formació que neix amb la voluntat de ser presents a tot el territori de l’estat espanyol i concórrer a les properes eleccions generals.

De fet estant treballant intensament des de la seva legalització per part del ministeri d’interior, el passat 13 de novembre. Soberano remarcava que la seva voluntat és treballar per defensar els interessos de pensionistes, jubilats, vídues i orfes, uns col·lectius que es troben en situacions molt precàries i que sovint amb prou feines poden sobreviure amb les seves pensions. Les prioritats son moltes, però n’apuntava dues, les vídues i els pre jubilats.

 

Soberano recordava que una vídua pot perdre el 48% de la pensió a la mort del seu marit; mentre que aquest en cas de mort de la dona manté el 100% del sou. En el cas dels jubilats forçats, abans dels 60 anys, els treuen el 40% del sou per jubilar-se abans dels 65.

 

Des del nou partit son conscients que els pensionistes acostumen a ser presents a les campanyes electorals de tots els grans partits, però que després els governs fan poques accions reals per solucionar els seus problemes. Ara ells volen ser actors directes en aquestes disputes electorals, tot i ser conscients que és complicat poder aconseguir representació. L’objectiu seria poder fer prou pressió, i de manera real, sobre els partits que governin.

 

 

Soberano recordava que a l’estat hi ha més de 8 milions de pensionistes, i que per tant aspiren a ser una força que pugui fer sentir la seva veu.

De moment, pendents encara de la presentació oficial del partit a nivell estatal, la vilafranquina Vicenta Layunta és la delegada de la formació a la capital de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: