Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos autocars organitzats per CDC a la comarca van assistir ahir a la manifestació pel dret a decidir

Amb aquest lema “som una nació i diem prou”, Convergència i Unió se sumava a la manifestació de Barcelona d’ahir a la tarda, amb milers d’assistents. Des de la comarca, la formació va muntar aquests dos autocars per desplaçar-s’hi una hora i mitja abans que comencés, a les 5 de la tarda des de la plaça Catalunya a la capital catalana. Un dels autocars procedia de Sant Martí Sarroca, i un cop va arribar en aquest punt, la plaça Penedès, els dos van enfilar el trajecte cap a la ciutat comtal.

El militant de Convergència, i actualment president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, explicava a Vilafranca Televisió quin motiu principal els movia a manifestar-se més que cabreig era indignació. Els manifestants un cop a dins els dos autocars visibilitzaven el seu malestar pel desgavell de rodalies i els problemes amb les infraestructures amb adhesius de la plataforma “Pel dret a decidir”, que convocava la marxa. Van fer la seva reserva prèvia en aquests dos autocars militants i simpatitzants de la federació nacionalista, i altres persones que de la comarca es van voler sumar a la marxa i mostrar la seva indignació.

I precisament un dels membres de la Plataforma pel dret a decidir, i que ahir a l’estació de França, va ser l’encarregat de llegir el manifest juntament amb la portaveu, Mònica Sabata, era Gerard Fernàndez, que va ser a Vilafranca dijous al vespre. En un acte organitzat a l’Escorxador per la Comissió 11 de setembre, l’integrant i un dels portaveus de la Plataforma ja va destacar els quatre punts essencials que inclou el manifest “som una nació i diem prou!”; i que passen per exigir el traspàs de la xarxa de transports i d’infrastructures a la Generalitat, prioritzar les obres i serveis de mobilitat basats en el ferrocarril, en el tramvia i altres sistemes de transport públic. A més s’exigeix la publicació de les balances fiscals entre Catalunya i l’Estat espanyol, i, en darrer lloc, que la Generalitat recapti i gestioni tots els nostres impostos. El portaveu de la Comissió 11 de setembre de Vilafranca, Jaume Claramunt, va introduir la conferencia que formava part del cicle de Xerrades: "Un poble en moviment" i va presentar Gerard Fernàndez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: