Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí va aprovar provisionalment la setmana passada el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Els passat dia 8 es va celebrar a Sant Martí Sarroca un Ple Extraordinari en el qual es va fer l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el darrer pas abans que Urbanisme en faci l’aprovació definitiva.

El POUM és l’eina que permetrà regular l’edificabilitat a nivell local i que deixarà sense efecte les anteriors normes urbanístiques que dataven del 1987. El nou POUM preserva el màxim possible la imatge de poble, combinant-la amb un creixement moderat de pisos, cases adossades, cases unifamiliars i pisos de protecció oficial i donant resposta a les diferents demandes socials, sempre dins de la moderació.

L’aprovació inicial del POUM es va fer el juny de 2006 amb els vots favorables de CiU i ERC i el vot contrari del PSC.

Al Ple Extraordinari, prèviament es van aprovar dues mocions que deixaven sense efecte les mocions presentades per paralitzar la urbanització de la zona La Bleda. Després que, durant més d’un any, ni l’associació de veïns contraris ni els grups polítics hagin proposat cap model alternatiu, l’Equip de Govern va decidir acceptar el que està establert al nou POUM.

Durant la votació de l’aprovació provisional es va produir el fet sorprenent que ERC va canviar el seu vot: tot i haver votar positivament l’aprovació inicial al costat de CiU i d’haver manifestat públicament que el tema de La Bleda no havia de condicionar el POUM, a l’aprovació provisional hi va votar en contra al costat del PSC.

 

Per a l’alcalde Ramon Carbó, fets com aquest demostren la submissió d’ERC al PSC per formar una pinça política, ja que el text de l’aprovació provisional és gairebé el mateix que el que van votar-hi positivament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: