Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Homs defensa la refundació del catalanisme

El diputat Francesc Homs defensa la refundació del catalanisme com a nou impuls per al país en un col·loqui organitzat per la JNC. El col·loqui tenia lloc ahir al vespre al cafè restaurant Via Fora! de Vilafranca.

El diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, Francesc Homs, va ser ahir a Vilafranca per participar en el primer col·loqui del cicle sobre el futur del catalanisme polític que organitza la Joventut Nacionalista de Catalunya al cafè-restaurant Via Fora! de Vilafranca.Francesc Homs, a més de ser diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió, també és un dels responsables del projecte de la “casa gran del catalanisme” que va iniciar el líder de CiU Artur Mas per tal de fer del seu partit, un partit on tots els catalanistes s’hi puguin sentir identificats. El qui va ser màxim responsable per part de la federació nacionalista va explicar ahir el seu punt de vista sobre la delicada situació que travessa el catalanisme polític a Catalunya i les possibles solucionsque planteja el CDC com a partit nacionalista. Homs va anunciar que el proper 20 de novembre Artur Mas farà públic el projecte que han estat treballant en aquest sentit. Es tracta d’un projecte de llarg recorregut que vol situar Catalunya al món i buscar solucions als problemes dels catalans des del propi catalanisme.

Homs va afirmar que en aquests moments a Europa ja no existeix la divisió clàssica entre les dretes i les esquerres i ja no s’és capaç de distingir les polítiques que fa un govern de dretes o d’esquerres.

Per això és busca el que s’anomena la tercera via, i a Catalunya aquesta tercera via és el catalanisme. Per això apuntava que és important la unitat d’acció i posava com a exemple el fet que Convergència i unió engloba gent de moltes ideologies diferents.

Des de Convergència aposten per buscar un projecte de vocació majoritària, que sigui un motor de canvi i un plantejament polític dirigit a la gent. Tot això amb l’objectiu de situar Catalunya al món i d’obrir un debat de quin es el projecte que convé més com a país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: