Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Noah Gordon ha presentat el seu llibre a Vilafranca. Ha triat el Penedès per parlar de la Fil·loxera

La presentació mundial del darrer llibre de Noah Gordon, “El Celler”, s’ha fet avui al Vinsum de Vilafranca, i ha comptat amb la presència del mateix autor. Gordon s’ha mostrat agraït per la rebuda que ha tingut a Catalunya i al Penedès. I en especial per la presentació pública que s’ha fet al vespre tot just davant del Vinseum i amb la participació de castellers i els comediants per persentar al públic el seu llibre.

Abans, però, ha fet la presentació a la premsa. Gordon ha explicat que havia triat Catalunya i el Penedès per que tenia un interès especial en que el personatge estigués proper a la zona vinícola del sud de França per poder parlar de la plaga de la fil·loxera.

 

La història se centra en un jove que viu una època força tèrbola, com és la de finals del segle XIX; i que amb molt d’esforç aconsegueix tirar endavant. Sobre el perquè del Penedès, Gorodn reconeixia que no tenia molta informació prèvia sobre la zona abans de començar a escriure el llibre, però que va el primer celler que va visitar van ser les Bodegues Torres, i que després de tenir l’oportunitat de sopar amb la família Torres es va convèncer que el Penedès seria un bon marc per acollir la seva novel·la.

 

L’autor comentava que a l’igual que amb la majoria dels seus llibres, havia fet un intens treball de recerca prèvia per documentar-se bé abans de tirar endavant el projecte. El llibre vol ser un reconeixement a la història tant de l’estat espanyol, com de Catalunya i el Penedès de l’època. La historia que s’explica però, com remarcava el mateix Gordon, és universal.  

Des de l’editorial, Blanca Rosa Roca comentava que en l’edició original anglesa s’han conservat força paraules i expressions en català, i que en la que s’està preparant en alemany es conservaran també i es farà un glossari per explicar aquestes terminologies.

De moment Roca Editorial comentava que havien fet 4 edicions ja del llibre, que tot just ha sortit a la venda, ja que la demanda ha estat molt alta. D’aquests, 5.000 son en català i 135.000 en castellà. Properament sortirà també el llibre a Portugal i Brasil, i també a Alemanya de cara a l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: