Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Correllengua arriba a Vilafranca

Aquest cap de setmana, Vilafranca recupera els actes del Correllengua. La campanya pretén conscienciar sobre la necessitat de dinamitzar l’ús del català a través d’actes lúdics i festius.

Aquesta setmana es presentaven al local del Cep els actes del Correllengua a Vilafranca, que tindran lloc aquest cap de setmana. El Correllengua és una de les principals accions de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i té l’objectiu de conscienciar la població sobre la situació del català i promoure el seu ús en tots els àmbits. A través d’actes lúdics i festius, es pretén reclamar un major ús social de la llengua i defensar la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el territori del que es coneix com a Països Catalans. A Vilafranca, la celebració del Correllengua va a càrrec de l’associació cultural La Torxa, que reprèn una iniciativa que abans es portava des del nucli de la CAL a la vila. Cesk Freixas, de l’associació La Torxa, explicava que el Correllengua va més enllà i també busca defensar la identitat com a poble dels catalans.La celebració del Correllengua a la vila començarà divendres a les cinc de la tarda amb activitats infantils i un berenar popular, seguit d’una cercavila que portarà la flama de la llengua fins al Palau Baltà. Allà es llegirà el manifest d’aquest any. El diumenge, a les 12 del migdia, es farà un concert vermut davant del Palau Baltà, que comptarà amb l’actuació del grup Ço Botafoc i dos ballarins de danses tradicionals catalanes. Finalment, el mateix diumenge a les set del vespre, es projectarà el film Coronel Macià a la Fornal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: