Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU acorda frenar el creixement desmesurat de l’Alt Penedès, fruit de la metropolitanització

El Consell Municipal de Convergència i Unió, integrat pels alcaldes, caps de llista i òrgans executius dels dos partits a l’Alt Penedès, ha debatut l’actual política que és duu a terme en el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, desprès de l’acord de govern entre CiU, PSC i ERC.

Un dels objectius per als nacionalistes és la modificació del Pla Director de l’Alt Penedès, introduint elements tendents a la disminució dels efectes metropolitanitzadors que contempla i en aquest sentit el Consell Municipal, va acordar introduir uns topalls als creixements desmesurats que ara es contemplen per a determinades zones del Penedès, així com redistribuir corredors que evitin el seu impacte paisatgístic.

Un dels acords adoptats pel Consell Municipal de CiU ha estat designar Joan Amat, Pere Pujol i Francesc Olivella per iniciar les negociacions amb el PSC per tal de poder establir un acord programàtic de govern a la Mancomunitat de Municipis Penedès/Garraf. CiU considera fonamental aquest acord, tot i disposar el PSC d’un major nombre de vots que podria fer innecessari un pacte.

 

Quant a la Vegueria Penedès, el Consell Municipal ha analitzat les mostres d’algun membre del PSC, que a títol personal ha expressat la seva postura contrària, fent notar que ningú no ha presentat en el Consell Comarcal cap moció proposant que l’Alt Penedès es desentengués de la Vegueria.

 

El Consell també ha donat suport unànime a la nova etapa que CiU enceta en el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i per altra banda, es va donar compte que els alcaldes Joan Cols de la Granada i Pere Pujol de Castellví s’integraran en el Consell Nacional de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: