Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L”ABS Penedès Rural vol superar els índexs del 53% de vacunació antigripal, assolits l’any passat

Dilluns vinent, 1 d’octubre, comença la campanya de vacunació antigripal que s’allargarà fins el 30 de novembre.

L’equip d’Atenció Primària Penedès Rural va vacunar, l’any passat, al 53% de la població major de 65 anys dels municipis rurals de la comarca i enguany, a les portes de la campanya, confia a superar aquestes xifres.

A més, aprofiten que la població està conscienciada de la necessitat de vacunar-se contra la grip per subministrar la vacuna de la pneumònia.

Tant la vacuna de la grip com la de la pneumònia estan indicades per a persones majors de 60 anys, adults i nens amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclosa l’asma, i persones internades en residències geriàtriques o centres de malalts crònics i mentals, així com els seus cuidadors i personal sanitari.

Cap de les dues vacunes té contraindicacions però hi ha persones que alguna vegada han patit efectes secundaris i són reacis a vacunar-se. En aquest sentit, la infermera Rosa Domènech, de l’ABS Penedès Rural, explica que la vacuna és diferent cada any i no tenen perquè repetir-se.

 

A Catalunya, la grip arriba generalment entre els mesos de desembre i gener. S’estima que cada any afecta entre el 10 i el 20% de la població i que aproximadament el 25% dels processos febrils aguts que es produeixen durant la temporada gripal podrien ser provocats pel virus de la grip.

Es tracta d’una malaltia vírica que no té tractament farmacològic i la única manera de protegir-nos és estar correctament vacunats, com recorda Domènech.

 

Els usuaris de l’ABS Penedès Rural que es vulguin vacunar contra la grip han de demanar hora al seu Centre d’Atenció Primària, a partir de dilluns, i si no els van bé els horaris, es poden dirigir a l’Ambulatori de Vilafranca, els dies festius i per la tarda, o al consultori dels Monjos, els laborables de dos quarts de 4 a 8 de la tarda .

Es recomana que tota la població que s’hagi de vacunar ho faci entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, de manera que quan s’iniciï la temporada gripal estigui ja immunitzada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: