Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El FIAP, programa de formació i aprenentatge professional, substitueix la Casa d’Oficis a Vilafranca

El FIAP és un projecte, organitzat pel Departament d’Educació en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i amb el suport del Fons Social Europeu, dirigit als joves que no tenen l’ESO aprovada.

Aquest programa de garantia social va adreçat a joves de 16 a 21 anys, que estiguin a l’atur i vulguin aprendre un ofici. Si són estrangers cal que tinguin la residència, però no és necessari el permís de treball.

L’objectiu del FIAP, que substitueix el programa Casa d’Oficis, és que aquests joves aprenguin un ofici. A Vilafranca poden escollir entre jardineria i pintura decorativa. A diferència de l’ESO, la formació teòrica és transversal com explica la responsable del FIAP, Assumpta Roca.

 

El programa de formació i aprenentatge professional combina aquestes 850 hores de formació en els tallers de l’IES Alt Penedès amb 200 hores de pràctiques en empreses del sector, en les especialitats de jardineria i pintura. Les pràctiques són la novetat més destacada, perquè la Casa d’Oficis no n’oferia.

El programa FIAP comença el dia 1 d’octubre i acaba el proper juny. La matrícula es fa aquesta setmana a l’Institut Alt Penedès, on s’impartirà el curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: