Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les bodegues Castellroig potencien els vins de Terrer i reben premis per els seus vins de Xarel·lo

Els vins de Terrer son una denominació que s’atorga als vins elaborats en un terreny amb unes característiques geològiques i geogràfiques homogènies.

Des de les bodegues, l’enòleg i director tècnic Marcel Sabaté, comentava que la finca de la família disposa de 15 terrers diferents en funció de la mateixa terra, de com aguanta l’aigua, de la seva textura o de com interactua la mateixa planta. Totes les feines que es fan estan centrades en les característiques del terreny i tenen després un tractament diferenciat a la bodega.

 

Sabaté comentava també que ells treballen sobretot amb les varietats tradicionals blanques i amb una especial atenció al xarel·lo. Un raïm que l’enòleg considera que te moltes possibilitats i que sovint no se’l reconeix.

 

De fet l’any 2002 la bodega ja va rebre la medalla de platí del xarel·lo, i el del 2006 també ha estat reconegut. Marcel Sabaté remarcava que darrera aquesta feina hi ha una tasca molt important d’investigació i coneixement a través dels anàlisis i els laboratoris, per tal de saber l’estat exacte de la vinya i la seva evolució.

 

Pel que fa a la verema d’enguany preveuen que sigui molt bona. Marcel Sabaté comentava també que aquest agost ha estat el més plujós dels darrers 5 anys i que aquestes darreres pluges podrien afectar sobretot a les varietats que s’estan collint en aquest moment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: