Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

FADES ha finalitzat, aquest agost, un projecte de rehabilitació d’equipaments socials a Guantánamo

Entre els dies 23 de juliol i 12 d’agost, 6 voluntaris de l’ONGD vilafranquina FADES, han participat en l’execució d’un projecte de rehabilitació i dinamització d’equipaments socials a la població de Baracoa-Yumurí, a Guantánamo.

Les tasques de rehabilitació s’han dut a terme a través d’un camp de treball mixt, integrat tant per voluntaris de FADES com per voluntaris de la població beneficiària. Aquests treballs s’han centrat en la pavimentació, impermeabilització i millora del consultori mèdic de la Comunitat de Boca de Yumurí i en l’acondicionament del centre d’ensenyament primari Abraham Lincoln de la mateixa localitat.

Sergi Santacana de FADES explica els treballs realitzats al consultori, que es trobava inoperant.

 

FADES també ha anat a Guantánamo amb material didàctic i sanitari pels diversos serveis del municipi de Baracoa i ha dut a terme una campanya de sensibilització dirigida als més menuts sobre els usos i possibilitats dels serveis rehabilitats, a través de diverses activitats lúdico-didàctiques en el marc d’un camp d’estiu.

Part del material són ordinadors personals, cadires de rodes i caminadors, material sanitari divers, medicaments i llibres recollits a la parada que

 

FADES va instal·lar a Vilafranca en motiu de la campanya Sant Jordi Solidari, el passat 23 d’abril.

Aquest projecte ha estat finançat parcialment amb fons cedits per l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, així com amb recursos propis de FADES i a través de les donacions de material per part de particulars i empreses.

FADES és una ONGD creada fa un any, però els seus integrants ja comptaven amb experiència prèvia en el camp solidari, com explica Sergi Santacana.

 

Amb el material audiovisual enregistrat a Cuba, FADES té previst editar un vídeo que utilitzarà en la seva campanya de sensibilització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: