Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà al matí comença la capta de la Festa Major de Vilafranca

A les 9 de demà al matí es donarà inici, amb els tradicionals tres coets llençats des de la plaça de la vila, a la capta de la festa major. El programa, el regal i l’estampa es venen al preu de 30€.

Dimarts i dimecres doncs els diferents barris de la vila rebran la visita de les tartanes de la capta i del seu seguici que portaran casa per casa el programa, el regal i l’estampa de Sant Fèlix. Tot plegat al preu de 30€.

Una de les novetats d’aquest any, o més aviat de les recuperacions, és la presència de tres tartanes que acompanyaran la capta. Un dels responsables de l’organització, Josep Gumà, comentava a la nostra emissora que després d’alguns anys en que només n’hi havia una a nivell testimonial enguany tornaran a haver-n’hi tres. El mateix Gumà apuntava però que és una presència més de cara a la tradició que a la utilitat a l’hora de la capta.

 

La capta es divideix en tres grups, que cobreixen diferents zones cada un dels dies. Es fan diferents rutes, demà al matí es farà una part del Centre i les Clotes, així com el barri de Sant Julià. A la tarda demà es passarà pel Poble Nou. Dimecres al matí es farà la resta del centre i les Clotes a més del barri de l’Espirall. A la tarda s’acabarà amb el Molí d’en Rovira, la Girada i la Barceloneta.

En la capta hi participen 35 adults, que s’encarreguen de coordinar els diferents grups formats per nens i nenes de la vila que es distribueixen en tres equips. Cada un d’ells està acompanyat també per un grup de grallers.

Al matí el tret de sortida com dèiem es dona a les 9 del matí i a la tarda a 2/4 de 5. Si hi ha encara algun noi o noia que vulgui participar-hi, pot acostar-se demà a la plaça de la vila en aquests punts horaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: