Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vallformasa organitza una xerrada amb Francesc Mauri per parlar sobre el canvi climàtic

La xerrada que es va fer a les instal·lacions de Masia Vallformosa, s’emmarcava dins de les activitats que fa aquesta empresa per tal de trobar-se amb els seus proveïdors de raïm i oferir-los un tracta diferencial. Com comentava la directora general de Vallformosa, Queta Domènech, cal tenir present que és gràcies als seus proveïdors que Vallformosa pot oferir productes de qualitat.

La xerrada sobre el canvi climàtic la va oferir el conegut meteoròleg Francesc Mauri, que van remarcar que calia tenir present que el clima sempre ha estat variable, però que la principal preocupació avui dia és que aquests canvis s’acceleren a causa de l’acció de l’home. Aquest fet però, hauria de fer possible que la mateixa acció de l’home pogués redreçar una mica la situació.

Els principals canvis de les darreres dècades tenen a veure amb l’escalfament del planeta i amb la mala distribució de les pluges.

 

Per Mauri cal també que la societat assumeixi que la capacitat d’adaptació humana necessita també un cert temps, i que avui dia els canvis en el clima son molt ràpids.

En la xerrada es va parlar també de la capa d’ozó, que també es modifica per causes naturals però que s’ha vist força afectada per l’acció de l’home. Abans de 1970 no teniem informació sobre l’estat de la capa d’ozó, i en aquests moments segons va explicar Mauri, hi ha alguns punts in sembla que s’ha alentit la seva degradació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: