Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La casa Miró acull un homenatge a Rusiñol

Aquest diumenge la Casa Miró de la Rambla de Sant de Nostra Senyora obrirà les seves portes al públic per a fer d’escenari d’una ponència d’homenatge al dramaturg i pintor modernista Santiago Rusiñol.

L’acte, que tindrà lloc a les 12 del migdia, anirà a càrrec del Professor de Llengua i Literatura Catalana de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca Fonxo Blanc i s’emmarca dins la celebració del 75è aniversari de la mort d’aquest genial i polifacètic artista mordernista. Fonxo Blanc, amb el suport tècnic del seu fill Pau, farà una extensa i documentada glossa de l’autor dramàtic, narrador, pintor i col·leccionista nascut a Barcelona el 25 de febrer de 1861 i mort a la ciutat d’Aranjuez el 13 de juny de 1931. Gràcies a la gentilesa de la família Miró, l’associació k poetika: eskamot kultural , organitzadora de la kinzena poetika, oferirà a totes les persones que hi tinguin interès l’oportunitat de conèixer en profunditat la vida artística i personal de Santiago Rusiñol en una de les poques construccions del Modernisme vilafranquí amb un disseny integrador on les diferents parts formen un conjunt unitari. Projectada per l’arquitecte Santiago Güell l’any 1905 la casa Miró adopta una composició de façana clarament asimètrica, en la qual s’introdueixen elements nous en l’obra de l’arquitecte modernista. A banda dels elements exteriors coneguts, les persones que assisteixin aquest diumenge a la ponència de Fonxo Blanc, podran admirar els bons oficis artístics que aquesta època d’or de les belles arts de la nostra cultura va aportar a la arquitectura civil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: