Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Barcelona Acoustic Band dóna, aquesta nit, el tret de sortida al Vijazz Penedès

Organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès i el col·lectiu Jazz Penedès, des d’ avui i fins diumenge se celebra a Vilafranca el Vijazz Penedès.

Aquest nou certamen combina una fira de vins, caves i productes autòctons del Penedès amb un festival de jazz, que compta amb artistes de primer nivell mundial. Tot això, complementat amb activitats paral·leles com pel·lícules, conferències, cursos de tast i visites a cellers.

El director de Vijazz Penedès, David Boada, destaca la gratuïtat i l’elevat nombre de concerts.

 

A dos quarts de 9 d’aquest vespre, Barcelona Acoustic Band fa el concert inaugural del Vijazz Penedès. A diferència de la resta de concerts, el primer es fa en una sala, en aquest cas a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer. A partir de demà, tots els concerts tindran lloc a la plaça Jaume I, a l’aire lliure.

Demà, a partir de les 8 del vespre, actuaran Enric Alegre amb la Perdiu Band, Benny Golson Quintet i Eddie Palmieri, acompanyat per Afro-Caribbean Jazz All Stars. Dissabte a les 8, actuarà Xavi Díaz Quintet i a continuació, Stefano di Battista Quartet i Charlie Haden Quartet West.

 

 

Diumenge, hi ha un únic concert a càrrec de Maceo Parker, saxofonista nord-americà que va formar part de la secció de vents del mític James Brown i ha construït un imperi del funk, amb un estil propi i innovador.

Segons han explicat els organitzadors del Vijazz en una entrevista al magazín La Plaça, Parker acostuma a tocar durant unes 3 hores i per això, diumenge no han programat més concerts.

A nivell musical, tampoc faltaran jamsessions i una Brass Band que recorrerà els carrers del centre de Vilafranca.

Quant a la fira de vins i caves, s’ubicarà a la Rambla de Sant Francesc i comptarà amb una seixantena d’expositors.

David Boada es mostra satisfet amb l’alta participació, tot i que aspiraven a reunir un centenar d’empreses.Els visitants podran degustar els vins i caves adquirint un tiquet i també hi haurà venda directa de producte. La fira tancarà cada dia, a les 12 de la nit.

Després d’ aquest cap de setmana, els quatre dissabte següents es continuaran fent concerts del Vijazz Penedès al Castell de Sant Martí Sarroca, al pati de l’església de Pontons, al Castell de Sant Miquel d’Olèrdola i a les Deus de Sant Quintí de Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: