Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’esquerra independentista presenta la campanya "300 anys d’ocupació 300 anys de resistència"

Aquesta setmana s’ha presentat a Vilafranca aquesta campanya d’abast nacional a la qual s’han adherit diferents col·lectius de l’esquerra independentista del Penedès. La campanya, iniciada enguany pel conjunt de les organitzacions i entitats de l’esquerra independentista catalana, sorgeix a partir del tercer centenari, aquest 2007, de la Batalla d’Almansa.

Uns fets històrics que es remunten a l’any 1707 i que van significar la pèrdua de les llibertat nacionals i col·lectives del poble català.

 

A les nostres comarques, diversos col·lectius i entitats donen suport de manera activa a aquesta iniciativa. Tanmateix, un dels objectius principals de la campanya és donar a conèixer els episodis transcendentals de la nostra pròpia història que, de manera general, són desconeguts i ignorats per gran part de la societat catalana.  

La Campanya iniciarà els seus actes al Penedès el proper 25 d’abril, en què a Vilafranca tindrà lloc una concentració a partir de 2/4 de 8 del vespre a la plaça de la Vila, mobilització que posteriorment prendrà forma de manifestació que recorrerà els carrers de la vila fins arribar altre cop a la plaça de la Vila on hi haurà un parlament polític.

 

També cal destacar l’exposició que veurà la llum les properes setmanes confeccionada per l’Assemblea de Joves de Vilafranca que oferirà una crònica històrica dels 300 anys d’ocupació en imatges i textos. La CUP de Vilafranca, adherida també a la Campanya, presentarà una moció per instar a la Comissió del Nomenclètor a anomenar un dels carrers de Vilafranca amb la data històrica del "25 d’abril".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: