Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat, Jose Montilla, visita les obres de l’AVE a Vilafranca

Aquesta tarda el president de la Generalitat ha fet una extensa visita a Vilafranca, que s’ha centrat en gran manera en els pas de l’AVE per la vila i en les obres de cobertura de les vies a la capital penedesenca. Acompanyat de l’alcalde de Vilafranca i del president de l’ADIF, Montilla ha fet un recorregut per la vila que s’ha iniciat a l’Ajuntament.

Després s’ha acostat fins a l’estació de Renfe, el que és un dels punts importants d’actuació en relació amb el pas del tren d’alta velocitat i el soterrament de les vies.

Els parlaments s’han fet sobre la plataforma de cobertura de les vies, al final del carrer General Cortijo. Abans, i amb un seguit de plafons el president d’ADIF, António González ha explicat al president de la Generalitat les actuacions que s’estan fent a Vilafranca.

Precisament el president Montilla ha fet referència en el seu parlament a les actuacions actuals que s’estan fent a la vila, però també a algunes de futur com ha de ser la estació de regionals que es podria instal·lar en els terrenys propers a la base de muntatge. Ha comentat que és una voluntat de la Generalitat, a l’igual que el traspàs de Renfe Rodalies, però que són coses que no es poden assolir de manera precipitada.

 

Per la seva banda, el president d’ADIF ha destacat que des de les diferents administracions que col·laboren en aquestes obres de soterrament i cobertura s’ha fet inversions molt importants per fer un projecte de futur que serveixi per solucionar algunes de les mancances que tenia Vilafranca, sobre tot en quan a interconectivitat entre els diferents barris de la vila.

González ha destacat les importants inversions que s’han fet a la vila. I que posen de manifest que Vilafranca ha estat una de les poblacions afavorides per aquestes inversions que ha fet l’estat en matèria d’infrestructures. Han estat més de 81 milions d’€.

 

El president d’ADIF ha recordat també els esforços que es van fer per tal de reduir en la mesura del possible l’impacte de la base de muntatge i manteniment.

Finalment l’alcalde de Vilafranca ha recordat que han estat unes obres molt importants per la capital penedesenca, i les ha comparat de fer amb els que van representar els jocs olímpics per Barcelona.

 

Després d’aquesta visita a les obres de l’Ave, el president de la Generalitat s’ha reunit amb els veïns del barri de la Girada, i ha visitat els edificis dels nous jutjats, acompanyat de la consellera de justícia de la Generalitat Montserrat Tura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: