Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO es manifesta contra la política de relacions laborals de Caixa Penedès i demanant transparència

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya s’ha manifestat a dos quarts de sis de la tarda a Vilafranca davant de la seu central de Caixa Penedès, coincidint amb la celebració de l’assemblea general anual de l’entitat. El sindicat volia denunciar amb aquesta acció dos fets.

En primer lloc, l’acomiadament "injustificat" d’un director d’una oficina de Madrid i d’una treballadora de la cafeteria de Vilafranca. En segon lloc, "la manca de transparència" en la gestió de la caixa. Així ho comentava el delegat sindical de Comissions Obreres Xavier Paretas.CCOO denuncia que l’acomiadament d’aquest treballador, absolutament injustificat i arbitrari des del punt de vista del sindicat, ha estat la gota que ha vessat el got davant un cúmul d’actuacions que demostren el que, a parer del sindicat, és un estil de direcció autocràtic i poc transparent. En aquest sentit Paretas comentava que l’actitud de la direcció de Caixa Penedès és autoritària i fa que les relacions amb el sindicat siguin pràcticament nul·les.

 

Pel que fa a les acusacions de manca de transparència, CCOO destaca que els seus consellers ja van denunciar en l’Assemblea General de l’any passat aquesta qüestió, sense que s’hagi apreciat cap millora. La principal mancança en quant a transparència que denuncia el sindicat és que en la Comissió Executiva de Caixa Penedès no hi són representats tres dels quatre grups que conformen l’Assemblea General. El sindicat especifica que hi falten representants de les Corporacions Locals, dels impositors i dels treballadors i lamenta que aquesta situació única dintre del conjunt de caixes d’estalvi és especialment decisiva perquè el Consell d’Administració delega totes les funcions importants en la Comissió Executiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: