Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest Sant Jordi es presenten 3 llibres a Santa Margarida i els Monjos

Sant Jordi arriba, aquest any, als Monjos carregat de llibres. Avui es presenta A l’ombra del vesper amb el testimoni de les persones que van viure la guerra i la postguerra al municipi. El volum és un recull d’entrevistes fetes per l’historiador Daniel Sancho que l’Ajuntament ha editat.

La presentació del llibre s’inclou en els actes del Memorial democràtic que l’Ajuntament ha preparat enguany i anirà acompanyada d’una conferència de l’historiador Andreu Mayayo que parlarà sobre el temps de la república. L’acte es durà a terme a les 7 del vespre a la sala de la societat la Margaridoia, antiga nau de muntatge d’avions durant la Guerra Civil al municipi.

 

Dissabte es presentarà el conte dels gegants dels Monjos titulat La barqueta del Foix, una història de gegants d’Elisabeth Borrell i Teresa Arnabat, amb il·lustracions de Llorenç Amer. El llibre es presentarà a les 12 del migdia, a la Biblioteca, i ha estat editat per la Comissió de Festes amb la col·laboració dels Gegants dels Monjos i l’Ajuntament, amb motiu del cinquantè aniversari dels gegants.

Dissabte veurà també la llum un altre conte titulat La llegenda de Ahmet i Mariona, els gegants de la Ràpita, que commemora també l’aniversari dels geganters del poble. La presentació es farà pels volts de les 6 de la tarda al CCRR i estarà emmarcada en el Festival de Sant Jordi que duu a terme anualment el CEIP Sant Domènech.

Durant dissabte i diumenge, l’Escola de Puntaires Sant Raimon de Penyafort tindrà dues parades de venda de roses i a partir de dos quarts de cinc de la tarda, a la Rambla Penyafel dels Monjos, es farà el Torneig d’escacs al carrer organitzat per la Societat la Margaridoia i l’Ajuntament.

Els actes de Sant Jordi inclouran dissabte la darrera visita guiada a l’exposició Capa, Aquí i finalitzaran a la nit amb un Ball a la SCE La Margaridoia.

 

Diumenge els actes començaran amb una sortida a Núria de la Secció d’Excursionisme del Grup d’estudis Rapitencs i continuaran amb la 1ª Trobada local de Jordis, Jordines i Montserrats del municipi, que es farà a la 1 del migdia a la terrassa de la Margaridoia. A la tarda, el Casal d’Avis dels Monjos celebrarà el seu tradicional ball a dos quarts de vuit.

 

Dilluns, diada de Sant Jordi, es durà a terme el Festival del CEIP Doctor Samaranch i les celebracions que faran durant tot el dia a l’escola Sant Domènec de La Ràpita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: