Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inauguren els 19 pisos per a la gent gran de Cal Mencia

Ahir divendres s’inauguraven els 19 habitatges de lloguer amb serveis per a la gent gran situats a l’antiga escola de Cal Mencia. Demà diumenge està prevista una jornada de portes obertes per totes aquelles persones que desitgin visitar aquests pisos

La inauguració d’aquest edifici feia realitat ahir aquest projecte social, iniciat en l’anterior legislatura. Es posen a disposició de la gent gran finalment 19 habitatges de lloguer amb serveis per a la gent gran, gràcies a la rehabilitació de l’edifici que acollia l’antiga escola de Cal Mencia. 17 d’aquests habitatges van ser adquirits per la Fundació Amàlia Soler i dos pisos estan en propietat de la Parròquia de la Trinitat, com a canvi per la cessió de l’immoble annex. Ramon Xena, Coordinador de l’àrea de benestar va mostrar la seva satisfacció davant la finalització del projecte, afirmant que l’ajuda a la gent gran ha de ser una prioritat en les polítiques municipals i que aquest edifici permetrà augmentar la qualitat de vida de moltes persones.En la inauguració hi va ser present l’entitat Caixa Catalunya, com a col.laboradors amb l’aportació de 250.000 euros, dins el seu programa viure i conviure. Motserrat Rossel, de la Fundació Amàlia Soler va destacar que la fundació sempre ha tingut com a principal prioritat la gent gran necessita i que aplaudeixen aquesta iniciativa pionera a la comarca, al a que ara cal donar vida i fer funcionar. Des de Càritas també es va aplaudir aquesta iniciativa, afirmant que des d’un primer moment van considerar que valia la pena donar suport a aquesta iniciativa. Finalment l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve va agrair l’esforç de totes les persones que s’han implicat per fer realitat aquest projecte. També va remarcar que espera que aquesta sigui la primera de moltes experiències similars, i que Vilafranca sigui capaç de generar accions per la millora de les condicions de vida de la gent gran Després dels parlaments es va realitzar una visita guiada per aquests 19 pisos, 14 dels són d’una habitació amb una superfície de 40 metres quadrats, i cinc pisos de dos dormitoris, i d’uns 50 metres quadrats. L’edifici compta també amb una sala polivalent per fer activitats, una bugadera i terrat. L’edifici comptarà amb una persona en funcions de conserge, visites regulars de la treballadora social i l’organització d’activitats d’oci. Demà diumenge, de deu a dues, està prevista una jornada de portes obertes per totes aquelles persones que vulguin veure els pisos. Els interessats podran rebre les explicacions sobre el procés de convocatòria per a l’adjudicació de pisos i el seu funcionament posterior. El procés d’adjudicació d’aquests pisos s’iniciarà el dilluns 16 d’abril i finalitzarà el 4 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: