Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès té 68 centres de culte catòlics i 10 d’altres religions, destacant les mesquites

El mapa de les religions a Catalunya és, cada vegada, més plural i la nostra comarca no és cap excepció. Amb dades del 31 de gener d’ aquest any, a l’Alt Penedès hi ha 78 llocs de culte. La majoria, 68, són centres de culte catòlics.

En segona instància, i a diferència del què passa a la resta de Catalunya, hi ha els islàmics, 4 a tota la comarca. També hi ha 2 Esglésies Evangèliques, 2 salons dels Testimonis de Jehovà, un centre de culte hinduista i una església dels Sants dels Darrers Dies.  

Al Garraf, en canvi, darrera dels centres de culte catòlics se situen les esglésies evangèliques i només tenen una mesquita. I al Baix Penedès, en segon lloc també se situen les esglésies evangèliques i en tercer lloc, hi ha 4 mesquites.  

Aquestes dades es desprenen del mapa de les religions de Catalunya elaborat per l’ equip d’investigacions de sociologia de la religió de la UAB. L’estudi indica que a Catalunya, després de l’església catòlica, el gruix de llocs de culte pertany a les Esglésies Evangèliques, que han experimentat l’augment més important, en bona part gràcies a la immigració llatinoamericana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: