Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa un Banc d’Ajuts Tècnics per a persones amb dependència per facilitar-ne l’accés

La presentació d’aquesta iniciativa, que se’ns dubte és força innovadora, s’ha fet aquest matí a la Fundació l’Espiga que serà de fet l’espai físic que acollirà aquest banc d’ajuts tècnics. El conveni de participació en aquest projecte compta amb la participació de la Fundació Amàlia Soler, Càritas, Espiga, Pades, Creu Roja Alt Penedès, Hospital Comarcal, Àrea Bàsica de Salut i Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Es tracta de centralitzar en un únic espai ajuts tècnics com caminadors, alçadors, cadires de rodes i d’altres que serveixen per millorar la qualitat de vida de les persones.

La cap tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Esperança Borrull, comenta que era important la col·laboració que es dona per tirar endavant aquesta iniciativa entre serveis de salut i serveis socials.

 

La filosofia del servei és compartir recursos, tant entre persones com entre serveis; facilitant poder arribar a aconseguir aquests estris de manera més àgil i pràctica per les persones que els necessitin.

 

Per accedir al servei s’ha de deixar un dipòsit, que després un cop es retorna l’estri que s’ha demanat és reemborsat a l’usuari. Borrul feina també una crida als ciutadans per que si tenen algun d’aquestes estris a casa seva i ja no els necessiten, que puguin cedir-los a aquest banc d’Interncavi d’Ajuts Tècnics i que hi hagi altra gent que se’n pugui beneficiar.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: