Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntaments signen amb el Consell Comarcal convenis per desenvolupar el Pla Integral d’Acollida

Els ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, Font-rubí, Gelida, la Granada, Mediona, el Pla del Penedès, St. Cugat Sesgarrigues, St. Pere de Riudebitlles, St. Sadurní d’Anoia, Subirats i Torrelles de Foix, han acordat signar un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per dur a terme el Pla Integral d’Acollida als municipis respectius.

El Servei de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal, amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat i l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació, ha elaborat aquest Pla que té com a objectiu la correcta gestió local i comarcal de la recepció i l’acollida de la població nouvinguda (nacional o estrangera) per tal que accedeixi a la informació i als recursos bàsics que han d’afavorir la seva integració en la societat receptora.

<p align="left">El Pla Integral d&rsquo;Acollida consta de 4 línies d&rsquo;actuació: en primer lloc, la coordinació amb totes les persones que directament o indirecta fan tasques per tal de contactar amb les persones nouvingudes tan bon punt arribin al municipi. La segona línia d&rsquo;actuació ser&agrave; l&rsquo;atenció directa a les persones nouvingudes per part de les agents d&rsquo;acollida per informar-les i orientar-les sobre els recursos i els serveis del municipi i de la comarca i sobre els tr&agrave;mits administratius addients a la seva situació. La tercera línia d&rsquo;actuació són les sessions informatives peri&ograve;diques per a persones nouvingudes que es faran a cadascun dels municipis.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Finalment, la quarta línia d&rsquo;actuació fa refer&egrave;ncia a la participació ciutadana de les persones nouvingudes. A partir del contacte amb les associacions de cada municipi, una dinamitzadora del Consell Comarcal analitzar&agrave; com es fa l&rsquo;acollida en aquestes associacions i els oferir&agrave;, si cal, la seva col&middot;laboració per millorar l&rsquo;acollida.

<p align="left">Durant aquest mes de febrer, han comen&ccedil;at les primers entrevistes personals i s&rsquo;han programat les primeres sessions formatives grupals del Pla Integral d&rsquo;Acollida de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s. El Servei de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal ha estimat en 1.400 el nombre de persones que arribaran als 11 municipis inclosos dins el Pla Integral d&rsquo;Acollida durant l&rsquo;any 2007; d&rsquo;aquestes persones, el 70% seran nascudes a l&rsquo;Estat espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: