Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana vinent comença a Vilafranca un nou cicle de xerrades sobre la menopausa

El Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’Alt Penedès inicia una nova tanda de sessions amb l’objectiu d’ informar sobre la menopausa, dirigides a les dones d’entre 42 i 52 anys. El cicle, que comença dimecres vinent, consta de 7 sessions setmanals amb una durada d’un parell d’ hores cadascuna.

Cada setmana s’aborda un tema diferent, des del funcionament del cos femení com a sessió introductòria fins als símptomes de la menopausa, explicant què és normal i què requereix tractament. També es parla de l’alimentació en aquesta etapa de la vida com explica la responsable del cicle, la llevadora Dolors Águila.

 

Segons la responsable del cicle, que porta prop d’una dècada en funcionament, amb el pas dels anys el fet de viure la menopausa ha anat canviant.  Avui en dia, amb una esperança de vida més llarga que per a les dones se situa entorn als 85 anys, els problemes que es deriven de la menopausa com l’osteoporosi, la disminució de la massa òssia amb augment del risc de fractures, i l’augment del risc de malalties cardiovasculars tenen una major incidència. Entre les conseqüències de la menopausa també és destacable un elevat component social i cultural, com explica Dolors Águila.

 

Aquest nou cicle de xerrades sobre la menopausa comença dimecres vinent i en aquesta ocasió les sessions seran matinals, de 9 a 11 del matí a la primera planta de l’Ambulatori de Vilafranca. Per assistir-hi no cal inscripció prèvia i tampoc és obligatori participar a totes les sessions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: