Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La narradora Jordina Biosca explica contes al magazín La Plaça

El programa matinal de Ràdio Vilafranca estrena aquesta setmana un nou espai, en el qual la Jordina Biosca explicarà contes als oients.

Biosca ha fet una tria de narracions breus del seu repertori que inclou contes de tradició oral, contemporanis i alguna cançó amb fil narratiu. Per a les cançons ha comptat amb la col·laboració de la mezzosoprano, Noemí Martínez.

Un dels secrets dels contes és que aborden qüestions universals i per això, segons Biosca, continuen agradant i sorprenent generació rera generació.

 

Els protagonistes dels contes que ha seleccionat Biosca per a La Plaça són reis i princeses, pobres, infants o desvalguts que sovint, han de superar-se o salvar obstacles que troben al camí. A diferència dels contes tradicionals, els contemporanis s’expliquen en primera persona i inclouen una sorpresa final. Les cançons acostumen a fer referència a situacions històriques o a moments puntuals.

Avui, en el primer conte que ha explicat a La Plaça, la narradora vilafranquina ha donat alguns consells a tots aquells que llegeixen contes als més petits. En primer lloc, defensa que s’expliquin en comptes de llegir-los perquè així es guanya en proximitat, imaginació i participació. També recomana jugar amb la pròpia veu.

 

L’espai de contes que Jordina Biosca ha estrenat al magazín matinal La Plaça es podrà escoltar cada dimecres, pels volts d’un quart de 12 del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: