Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca convidada a parlar de rehabilitació d’habitatges en un curs de la Menéndez Pelayo

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Habitatge de l’ajuntament de Vilafranca, Josep Colomé, va participar la setmana passada com a ponent en un curs de tardor del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona.

El curs portava per títol Habitatge assequible: necessitats, polítiques i instruments i comptava amb ponents vinguts d’arreu del món. Vilafranca hi va ser convidada per l’organització atesa la seva experiència en matèria d’habitatge i en especial pel que fa a rehabilitació. El regidor d’Urbanisme i Habitatge va exposar, dintre del bloc dedicat a les polítiques públiques relacionades amb l’habitatge, l’experiència de Vilafranca pel que fa al programa de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social.

Aquest és un programa interdepartamental que l’Ajuntament de Vilafranca està desenvolupant amb èxit. El programa permet a l’Ajuntament rehabilitar habitatges, per mitjà d’acords amb propietaris, per poder-los oferir a famílies amb dificultats socieoeconòmiques.

Com a mostra del bon fer de la Societat Municipal d’Habitatge, Colomé, destaca que els dos projectes més emblemàtics i complexos d’aquest mandat, la rehabilitació de Cal Mancia i de l’ edifici de la Muralla dels Vallets on s’ha ubicat la seu de la Societat i pisos per a joves, estan pràcticament finalitzats.

El curs, que es va celebrar del 27 al 29 de novembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, estava patrocinat per la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: