Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rotonda de la carretera de Vilanova evocarà el paisatge penedesenc amb una barraca de pedra seca

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat el projecte d’urbanització de la rotonda de la carretera de Vilanova en la confluència amb la ronda de Mar, la idea del qual és obra de l’artista Fèlix Plantalech. La presentació ha anat a càrrec de l’Alcalde Marcel Esteve i dels regidors d’Urbanisme i de Medi Ambient, Josep Colomé i Patro Recober, a banda del mateix artista.

Marcel Esteve destacava en la presentació que amb aquest projecte, que es començarà a executar a principis d’any i podrà ser una realitat abans de l’estiu, es dignificarà una de les entrades importants a la Vila.

<p align="left">L&rsquo;artista F&egrave;lix Plantalech explicava que la rotonda, la segona que es troba entrant a Vilafranca des de Vilanova, t&eacute; un di&agrave;metre molt ampli, de 75 metres i l&rsquo;espai ha estat tractat com un tot escult&ograve;ric. Plantalech definia l&rsquo;espai com un fragment del paisatge penedesenc marcat per tres elements: una barraca de pedra seca, un marge tamb&eacute; de pedra seca i deu elements de ferro paral&middot;lels simulant els solcs de l&rsquo;arada en la terra.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">El mateix artista comentava tamb&eacute; que s&rsquo;ha buscat un cert simbolisme relacionant amb l&rsquo;aire acollidor de la vila que es vol transmetre a trav&eacute;s de la imatge d&rsquo;aquesta construcció.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Per la seva banda, Josep Colom&eacute; recordava que el projecte havia comportat molt de temps de treball entre F&egrave;lix Plantalech i els Serveis T&egrave;cnics municipals i no estava exempt de dificultat ja que calia trobar pedra seca i una empresa constructora que estigu&eacute;s disposada a treballar-la. El regidor de Medi Ambient feia &egrave;mfasi que aquest projecte era una mostra m&eacute;s del treball encetat fa anys per l&rsquo;Ajuntament per acostar l&rsquo;art al carrer i en aquest cas evoca la tradició agrícola de Vilafranca i el Pened&egrave;s.

<p align="left">Els treballs d&rsquo;urbanització de la rotonda tenen un pressupost proper als 300.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: