Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dilluns es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès al Consell Comarcal

El primer punt de l’ordre del dia era la signatura d’un conveni entre el Consell Comarcal i la Fundació Pro Penedès, amb l’adhesió de cada ajuntament, per a la utilització dels xecs servei de suport a les famílies amb persones dependents.

<p align="left">Des de la Fundació Pro Pened&egrave;s, Gemma Sivill explicava així en que consisteix aquest servei, en que fins ara hi participaven 14 ajuntaments am&eacute;s del Consell Comarcal, i que ara comptar&agrave; amb la participació de tots els municipis de la comarca.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Aquesta ampliació del servei, segons Sivill, no suposa un augment important de la despesa per els ajuntaments.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">El Consell d&rsquo;Alcaldes va debatre tamb&eacute; d&rsquo;altres q&uuml;estions. El segon punt de l&rsquo;ordre del dia era la informació i debat sobre el Pla Director Territorial de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s. Els alcaldes van consensuar i aprovar un dictamen sobre el Pla Director que informa favorablement sobre la tramitació de l&rsquo;avantprojecte sotm&egrave;s a informació pública, sense perjudici de les al&middot;legacions que cada ajuntament pugui presentar.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">El dictamen demana &ldquo;que consti de forma expressa i en lloc preferent que l&rsquo;objectiu principal del Pla Director Territorial &eacute;s la protecció sostenible de l&rsquo;espai o territori vitivinícola i que el pre&agrave;mbul inclogui una valoració de les característiques territorials del Pened&egrave;s&rdquo;.

<p align="left">El debat sobre el Pla Director es va centrar en els temes relacionats amb el s&ograve;l industrial i es va acordar que s&rsquo;han de primar els terrenys industrials que siguin plurimunicipals i que responguin a la filosofia de la cooperació i la compensació intermunicipals.

<p align="left">Pel que fa a la nova carretera Vilafranca-St. Sadurní-Martorell, els alcaldes van acordar demanar &ldquo;que es prevegui com a laterals de l&rsquo;autopista en el recorregut en qu&egrave; el pugui, recollint el tr&agrave;nsit comarcal, preveient m&eacute;s entrades tant a St. Sadurní com a Gelida&rdquo;. I pel que fa a la C-15, que tingui entrades a tots els municipis. Per a tots els tra&ccedil;ats de noves carreteres, es demana que es protegeixi al m&agrave;xim el paisatge de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: