Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avancen els treballs per construir rotondes a la N-340 en 4 municipis

La definició dels projectes de construcció de quatre rotondes a la carretera nacional 340, als termes municipals d’Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet i Subirats, està força avançada i els ajuntaments ja comencen a disposar d’informació detallada.

Aquest dimarts, l’empresa que ha rebut l’encàrrec del Ministeri de Foment d’elaborar els projectes ha mantingut reunions amb l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, Rosa Escala, i amb l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, per tal d’intercanviar informació sobre serveis, cadastre i planejament que es puguin veure afectats pels projectes. Durant les trobades, l’empresa confirmava la ubicació de les 4 rotondes planificades en aquest tram de la N-340 amb el propòsit de millorar els accessos a nuclis d’aquests quatre municipis penedesencs. L’avanç dels treballs suposa donar compliment a una reclamació conjunta feta fa uns mesos pels alcaldes dels quatre municipis davant del Ministeri i confirma que Foment rebutja desdoblar l’actual traçat de la N-340 i opta per donar a la carretera un tractament de via preferent en la comunicació interna de la comarca.

En el terme municipal d’Olèrdola, s’està elaborant el projecte per construir una rotonda que solucioni els actuals problemes d’accés al Polígon de Sant Pere Molanta. A Sant Cugat Sesgarrigues es recull el planejament aprovat en el POUM del municipi, pendent de publicació, i la rotonda s’ha planificat entre les Cases Roges i el Polígon de Sant Pere Molanta.

 

Aquesta rotonda canalitzarà també el conflictiu accés a la N-340 des de la carretera BV2415 per a tots aquells vehicles que provinguin de Sant Pere Molanta, Can Trabal o Olivella. L’empresa encarregada del projecte també ha avançat que a Avinyonet ja s’està detallant el projecte d’una rotonda que regularà la confluència de la N-340 amb la Carrerada, mentre que a Subirats la rotonda es planifica en l’accés a la carretera de Sant Sadurní.

Tant l’alcaldessa de Sant Cugat, Rosa Escala, com l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, coincidien a valorar que la construcció de les rotondes suposarà una millora en la seguretat i el compliment d’una demanda perseguida durant anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: