Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es planteja el futur de la Diputació als alcaldes de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia

La trobada s’ha fet al teatre municipal Cal Bolet, i ha reunit a bona part dels alcaldes de les comarques de l’Alt Penedès, Garraf i Anoia. L’objectiu, com comentava el mateix president de la Diputació, Celestino Corbacho, era plantejar als responsables dels ens locals quina ha de ser la Diputació del segle XXI.

Després de l’aprovació del nou estatut de Catalunya, Corbacho ha explicat que cal replantejar el paper i la funció que ha de tenir aquest ens que fa de pont entre els ajuntaments i el Govern de la Generalitat.

El que es vol fer és un procés obert de reflexió que permeti avaluar quines son les funcions actuals que cal conservar, quines s’han de traspassar a la Generalitat, i quines noves demandes poden tenir els ajuntaments que la Diputació hauria de cobrir. S’ha fet un document marc i ara s’està portant al territori.

 

De fet, Corbacho ha comentat que en un futur no gaire llunyà la Diputació tal com s’entén en aquests moments ha de desaparèixer, per tal de donar pas a les vegueries, que han de ser els nous ens intermitjos entre ajuntaments i Generalitat.

 

El que no ha volgut considerar és quantes vegueries hi hauria d’haver, un debat que correspon al Parlament de Catalunya, però si ha apuntat que s’ha de mantenir un organisme d’aquest tipus que ha de donar serveis i suport als municipis.

L’acte com dèiem s’ha fet al teatre Cal Bolet, i els membres de la plataforma per una vegueria Penedès han aprofitat per manifestar-se davant del teatre i fer arribar també les seves propostes als alcaldes i responsables polítics de les tres comarques que s’acostaven a la presentació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: