Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El judici dels encausats dels Monjos s’ha ajornat per incloure les denúncies contra la Guàrdia Civil

Divendres passat, la jutgessa titular del penal número 3 de Vilanova es va veure obligada a tenir en compte la clàusula de nul·litat que la defensa havia sol·licitat per tal que el procés judicial reculli les denúncies dels encausats contra la Guàrdia Civil.

Els detinguts a la festa major de Santa Margarida i els Monjos del 2002 consideren que van ser objecte de vexacions per part de les forces de seguretat i concreten les denúncies en detenció il·legal, amenaces, lesions, delicte contra la integritat moral i delicte d’omissió del deure de socors.

Ara, el procés judicial tornarà novament al jutjat de Vilafranca, on s’haurà d’incloure en la instrucció aquestes denúncies contra els policies, que en un primer moment la jutgessa no va tenir en compte.

Tot i així, els encausats continuen afrontant penes de 18 mesos a 2 anys i mig de presó i importants sancions econòmiques per les acusacions d’atemptat contra l’autoritat, resistència i, alguns d’ells, lesions.

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès consideren molt important el suport rebut, en els darrers mesos, i animen a continuar les mobilitzacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: